top of page

רוטב שמנת, ארטישוק ירושלמי ומנגולד

עודכן: 18 באפר׳ 2023

רוטב נהדר לפסטה מכל סוג. מומלץ לערב רומנטי או סתם להתפנק עם רוטב עשיר ומלא טעמים.

פסטה פטוצ'יני ברוטב שמנת קרמי
ספגטי ברוטב שמנת , ארטישוק ירושלמי ומנגולד

רוטב סמיך וקרמי שאי אפשר להפסיק לאכול. הכי מומלץ עם ספגטי, פפרדלה או פטוצ'יני.


מתכון

בין 100 ל-200 גרם של שורש ארטישוק ירושלמי, מקולף ונקי
עלי טימין טריים מ 2 גבעולים (אפשר גם חצי כפית טימין מיובש)
חבילת עלי מנגולד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 חבילות שמנת לבישול
2 שיני שום כתושות
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
שמן זית או חמאה לטיגון
פרמז'ן (אופציונלי)

בואו נתחיל בהכנה


1


נתחיל בהכנת המרכיבים לבישול: את שורש הארטישוק הירושלמי חותכים לרצועות בעזרת קולפן ירקות, אמורות לצאת חתיכות דקות וארוכות יחסית. את עלי המנגולד חותכים לרצועות ומשרים במים רותחים לכמה דקות עד שהעלים מתרככים.

2


מחממים מעט חמאה במחבת רחבה ועמוקה (ניתן גם שמן זית אם אתם מעדיפים).


3


מניחים במחבת את הארטישוק לצריבה קלה והתרככות. לאחר התרככות ראשונית מוסיפים את השום הכתוש. מערבבים הכל יחד ונותנים לטעמי השום להיפתח מעט, אך לשים לב שהשום לא מתחיל להישרף או שטעמו יהיה מריר.

4


מוסיפים את עלי המנגולד החתוכים והמרוככים למחבת יחד עם השמנת לבישול. אני ממליצה להתחיל בחבילת שמנת אחת. ניתן לראות אם צריך להוסיף עוד שמנת, ואם צריך, להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את החבילה השנייה. נתון לשיקול דעתכם מה יחס הנוזלים-ירקות שאתם רוצים במנה שלכם.


5


נתבל במלח, פלפל שחור, טימין ואגוז מוסקט. מומלץ להתחיל מכמות קטנה של טימין ואגוז מוסקט כי יש להם טעם מאוד חזק! לטעום לפני תיקון תיבול. ממשיכים לערבב.


7


לשיקול דעתכם כמה סמיך יהיה הרוטב. אם ברצונכם להגיע לרוטב סמיך יש להמשיך את הבישול לאורך זמן על אש נמוכה כדי שלא יישרף בתחתית הסיר, תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם הרצוי. אם ברצונכם רוטב נוזלי ויותר קליל, יש לבשל מעט זמן, עד שהשמנת רותחת ומתחילה לבעבע מעט ואז להוריד מהאש.


8


שלב אחרון, ההגשה!

מגישים את הרוטב על פסטה מסוג ספגטי, פפרדלה או פטוצ'יני. אפשר לפזר מעל פרמז'ן. בתאבון!



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page