רוטב קונפי שום
- ART OF FOOD
- 28 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 25 בדצמ׳ 2022
קונפי שום מלא טעם, נימוח ועדין במיוחד, מתבשל באיטיות עם שמן זית בניחוח מדהים כזה שיעשה לכם חשק לעוד בכל פעם מחדש כשתריחו אותו. השום יוצא רך כמו חמאה והופך כל ארוחה לחגיגה.
תוכלו להשתמש בקונפי שום עם כריכים, בשרים, תבשילים, פסטות וכל מנה שרק תרצו.

הסוד לקונפי שום מוצלח הוא בישול איטי על טמפרטורה נמוכה, מה שיתן לנו שום רך ומלא בטעמים ממש כמו שאנחנו מכירים מהמסעדות.
מתכון
8 ראשי שום (בערך 2 כוסות שיני שום קלופות)
כפית טימין מיובש
גבעול רוזמרין
כף צ’ילי גרוס (לאוהבי החריף)
כף מלח
שמן זית
בואו נתחיל בהכנה
1
שמים את כל שיני השום הקלופות בתוך סיר קטן עם כל שאר המריכים.
(השמן זית צריך לחסות בערך כחצי סנטימטר מעל שיני השום)
2
מניחים את הסיר מעל הלהבה הכי קטנה שיש לכם ומבשלים בערך 45-60 דקות, עד ששיני השום מתרככות לחלוטין ונהיות נימוחות כמו חמאה.
(הוציאו שן שום אחת ובדקו האם היא רכה כמו חמאה וכך תדעו שהן מוכנות)
3
החלק האחרון, ההגשה ! מוסיפים את הקונפי שום לכל מנה שתרצו, בשרים, כריכים, דגים, גבינות וכל מה שנראה לכם מתאים.
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
ความคิดเห็น