top of page

רוטב פטריות

עודכן: 18 באפר׳ 2023

רוטב פטריות שמשדרג כל מנה, בין אם בשרית או צמחונית. מנה קלאסית ופשוטה עם טעם נפלא.

פטריות מתבשלות במחבת
פטריות מתבשלות במחבת

המנה מתאימה כרוטב או אפילו כמילוי למאפה או בשר.

מתכון


מצרכים

2 סלסילות של פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
2 שיני שום, כתושות
צרור שמיר, שטוף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית כמון
כף קמח
כף שמן

בואו נתחיל בהכנה


1


מחממים שמן בסיר, על להבה קטנה. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומבשלים עד שמתחילים לצאת נוזלים.


2


משאירים את הלהבה קטנה. כאשר הנוזלים מתחילים לצאת מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים יוצאים מהעגבניות והפטריות והן רכות.


3


מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון ושום כתוש.


4


קוצצים את עלי השמיר ומוסיפים לתערובת בסיר. ממשיכים לערבב הכל יחד. לתערובת אחידה ומתקנים תיבול לפי הצורך.


5


לשלב הזה צריך להחליט מה מידת הסמיכות שרוצים בה את הרוטב. אם רוצים רוטב סמיך יחסית יש להוסיף את הקמח תוך ערבוב של התערובת. אם רוצים רוטב נוזלי יש לשים לב לכמות הקמח שמוסיפים, וניתן להוסיף מים על מנת לדלל את התערובת.


6


שלב אחרון, ההגשה! מגישים לצד המנה או עליה וגורפים מחמאות. בתאבון !




אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !

Komentar


bottom of page