top of page

רוטב רוזה, פטריות וקרם ערמונים לפסטה

עודכן: 4 במאי 2023

רוטב רוזה הוא רוטב קלאסי לפסטה קלילה ומהירה להכנה, אבל לרוב לא מחדשת או מפתיעה יותר מידי. במתכון כאן נציג שיטת הכנה מעט שונה המשלבת מספר מרכיבים וטעמים שישדרגו לכם את הרוטב האהוב והמוכר.

דבש
ספגטי ברוטב רוזה, פרמז'ן ובזיליקום

אם במקרר נותרו עגבניות רכות מעט שאיבדו את טריותן, בזיליקום עייף או שום שעבר את שיאו ניתן להשתמש בהם ובכך למנוע זריקת אוכל יקר ערך.


מתכון

4 או 5 עגבניות קטנות עד בינוניות
4 שיני שום
חבילת 100 גרם ערמונים קלופים וקלויים
חופן עלי בזיליקום
200-250 מ"ל שמנת לבישול
גבינת פרמז'ן מגוררת לפי הטעם
חבילת פטריות שמפיניון (כ-200 גרם)
חצי בצל
כף רסק עגבניות מרוכז
מלח ופלפל שחור

בואו נתחיל בהכנה


1


חותכים את העגבניות לרבעים, את הערמונים לחצאים ואת הקצוות של שיני השום ומורחים על כולם שמן זית. משמנים תבנית עם נייר אפייה ומכניסים את העגבניות, השום והערמונים לתנור על 180 מעלות צלזיוס לכרבע שעה (או עד שהעגבניות מתחילות להשחים בצדדים, הערמונים מעט מתקשים וקליפת השום משחימה).


2


בינתיים קוצצים את חצי הבצל וחבילת הפטריות ומטגנים בסיר. לאחר הצטמצמות הפטריות וטיגון הבצל מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש.


3


כשהירקות בתנור מוכנים מכניסים לבלנדר, ניתן גם לידני, או לנינג'ה, יחד עם שמנת לבישול, עלי הבזיליקום והפרמז'ן. טוחנים הכל יחד עד לקבלת רוטב חלק וללא גושים.


4


שופכים את תערובת העגבניות לסיר עם הפטריות והבצל, ועל אש נמוכה ממשיכים לערבב הכל יחד עד שהרוטב מתחיל לבעבע ומתבלים במלח ופלפל שחור. אם הרוטב יוצא סמיך מידי לטעמכם ניתן להוסיף מים (עדיף שיהיו מי הבישול של הפסטה).


5


שלב אחרון, ההגשה! מגישים כרוטב לפסטה מכל סוג או צורה, אבל הכי מומלץ ספגטי קלאסי. מפזרים מעל פרמז'ן ונהנים מכל ביס! בתיאבון!




אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page