ציר ירקות
- דניאלה צורי
- 28 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 18 באפר׳ 2023
על מנת להגיע לטעם מרוכז של מרק, או להחליף את השימוש באבקת מרק, חשוב להצטייד בציר ירקות איכותי. הנה מתכון פשוט בכמה צעדים פשוטים שישדרג לכם את התבשילים ואת הטעם.

את הציר לוקח כשעה להכין, ולכן מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא לשימושים חוזרים.
מתכון
4 בצלים חתוכים גס
3 שיני שום חתוכות לחצאים
2 גזרים חתוכים גס
2 קישואים חתוכים גס
1 שומר בינוני- קטן שלם
שורש סלרי חתוך גס
שורש פטרוזיליה חתוך גס
עלי דפנה (2 או 3 עלים)
צרור שמיר
גבעולי טימין
עלי פטרוזיליה, סלרי, מרווה או כל דבר אחר שאתם אוהבים
בואו נתחיל בהכנה
1
את הירקות, ובמיוחד השורשים והעלים, יש לשטוף היטב במים שלא יישאר חול.
2
על להבה נמוכה- בינונית, מבשלים את הירקות, השורשים ועלי התבלין ביחס שווה של ירקות ומים (חצי סיר ירקות וחצי סיר מים, לרוב). מבשלים ללא שמן, מלח או תבלינים נוספים.
אחרי 30 דקות ניתן לבדוק את הציר ולראות אם הירקות כבר רכים מאוד והמים קיבלו צבע עכור. אם עדיין לא, להמשיך ולבשל. לרוב הבישול לוקח כשעה.
3
לאחר כשעה מסננים את הירקות מהציר ומסננים או סוחטים דרך מסננת את הירקות לתוך הציר הנוזלי למיצוי הטעמים.
4
להוסיף למרקים ותבשילים! ניתן להקפיא את שארית הציר לשימוש מאוחר יותר.
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Comments