top of page

עראיס טבעוני

עודכן: 26 בדצמ׳ 2022

העראיס היא מנה פשוטה וטעימה המורכבת מפיתה ממולאת בבשר טלה, שמקורה במטבח הים תיכוני והערבי. התחליף הצמחוני מושלם לימים של על האש בהם גם אנחנו רוצים להרגיש את טעמי הגריל ולא רק להינות מסלטים.

עראיס
עראיס

העראיס הצמחוני דורש מעט הכנה מראש אבל שווה את הזמן ומעניק חווית על האש מהנה לצמחונים שעד עכשיו הסתפקו בסלטים שליד הבשר. המתכון כאן הוא לכמות גדולה של אנשים, ניתן לצמצם את הכמות בחצי.


מתכון


2 כפות שמן זית
2 סלסילות של פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
2 שקיות של ערמונים קלויים בואקום, חתוכים לקוביות
חציל שלם מרוכך קלוי על הגריל
חבילת טופו
מלח לפי הטעם
כפית פלפל שחור
כמון לפי הטעם
חופן צנוברים
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
5 פיתות חתוכות לרבעים

בואו נתחיל בהכנה


1


על אש בינונית בתוך סיר מערבבים יחד את השמן והפטריות.

כשהפטריות מתחילות להוציא נוזלים מוסיפים את הערמונים והטופו.



2


מוסיפים תבלינים- מלח, פלפל שחור וכמון ומתקנים לפי הטעם. כאשר התערובת מסמיכה מרוקנים את תכולת החציל מהגריל (החציל אמור להיות רך מבפנים). ממשיכים לערבב ולהסמיך את התערובת.


3


מורידים את התערובת מהאש ונותנים לה להצטנן. לאחר מכן מעבירים לקערה גדולה ומערבבים יחד עם צנוברים, כוסברה ופטרוזיליה קצוצה. מתקנים תיבול אם צריך .


4


מרכיבים את המנה- משמנים מכל הצדדים את רבעי הפיתות וממלאים בנדיבות בתערובת. מניחים בגריל. זמן ההכנה הוא כרבע שעה, עד שהפיתות משחימות ונהיות קריספיות.


5


השלב האחרון, ההגשה! מניחים על מגש ומזלפים טחינה. בתאבון!


אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


留言


bottom of page