סלט ירוק מרענן ברוטב יוגורט
- דניאלה צורי
- 3 באוק׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 16 בינו׳ 2023
סלט על לאוהבי התבלינים המרעננים, סלט שמתפצח בפה, מרענן ובריא במיוחד.

סלט מלא בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים. מומלץ בחום למי שזקוק לזריקת אנרגיה באמצע היום.
מתכון
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור שמיר
3 גבעולי סלרי עבים (או יותר דקים)
חצי כרוב לבן קטן
מעט עלי נענע
גרעיני חמניה
אגוזי מלך קצוצים
שקדים פרוסים מולבנים
חמוציות מיובשות
1 גביע של יוגורט עיזים
1 כף דבש
1 כף חרדל (עדיף דיז'ון עם גרגירים)
1 כף חומץ תפוחים
1 שן שום כתושה
חצי לימון
1 כף שמן זית
מלח ופלפל שחור
בואו נתחיל בהכנה
1
לקערה גדולה חותכים את הכרוב הלבן לרצועות דקות.
2
לאחר שטיפה טובה של כל העלים הירוקים קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה, השמיר, גבעולי הסלרי והנענע לתוך קערה. היחס בין כמויות המרכיבים משתנים בהתאם לטעם האישי וגודל הסלט הרצוי.
3
קולים מעט במחבת את השקדים המולבנים הפרוסים ואת החמוציות המיובשות, ומפזרים מעל הסלט. מפזרים את גרעיני החמניה ואגוזי המלך הקצוצים.
4
מכינים את הרוטב לסלט: בקערה קטנה מערבבים את היוגורט, שמן הזית, דבש, חרדל, שום, חומץ התפוחים, מיץ מחצי הלימון, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
5
שלב אחרון, ההגשה! מערבבים את הסלט עם הרוטב, מגישים לשולחן ומתחילים לקבל מחמאות. בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
留言