top of page

מרק חמיצה

עודכן: 18 באפר׳ 2023

מרק חמיצה, הידוע גם כבורשט, הוא מרק חמצמץ המבוסס על סלק שמגיע במקור מארצות מזרח אירופה, ולו גרסאות רבות. רק במטבח הרוסי עצמו ישנן עשרות גרסאות למרק זה. במתכון הבא ניתן דוגמא בסיסית ביותר ופשוטה להכנה, אבל טעימה ביותר למרק הנפלא הזה.

מרק סלק
מרק סלק

את החמיצה ניתן להגיש חם או קר, בהגשה קרה נוסיף שמנת חמוצה ויתקבל צבע ורוד בהיר מרשים. ניתן להגיש חם עם אורז לבן, קרוטונים או עם לביבות לצד המנה לטבילה של הלביבה במרק.


מתכון

2 בצלים לבנים גדולים חתוכים גס
3 סלקים בינוניים או 2 גדולים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי חתוכים קטן
צרור עלי סלרי, שמיר ופטרוזיליה שטופים
כוס מיץ לימון טרי
כף חומץ טרי או חומץ יין
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף שמן זית

בואו נתחיל בהכנה


1


על אש גבוה בתוך סיר גדול, מטגנים עם השמן את הבצל, גבעולי הסלרי, הגזר והסלקים.


2


לאחר הזהבה של הבצל מוסיפים את תפוח האדמה והחומץ, ומערבבים. מוסיפים את העלים ומערבבים. מוסיפים מים לסיר, מלח ופלפל שחור.


3


מכסים את הסיר, הבישול יימשך כשעה. יש לבדוק מידי פעם את מידת הריכוך של הירקות והטעמים. המרק צריך להיות חמוץ, ולשם כך מיץ הלימון- אם הוא לא מספיק חמוץ אפשר להוסיף מיץ לימון בהדרגתיות עד שמגיעים לטעם הרצוי.


4


כשהמרק רותח והירקות רכים והטעם הוא הטעם החמוץ הרצוי ניתן להוריד מהאש.


5


החלק האחרון, ההגשה! מגישים חם או קר, עם או בלי תוספות, ונהנים ממרק בצבע וטעם משגעים!


אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


コメント


bottom of page