מוסקה צמחונית
- דניאלה צורי
- 27 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 26 בדצמ׳ 2022
המוסקה היא תבשיל חצילים ובשר מהמטבח הבלקני, ולה גרסאות רבות. המוכרת ביותר היא הגרסה היוונית הסטנדרטית המורכבת מכמה שכבות אפויות. המוסקה היא מנה עיקרית נהדרת לאוהבי החצילים וכעת גם הצמחוניים שבינינו לא צריכים לוותר עליה.

בגרסאות רבות מוסיפים עוד שכבות של ירק לתבשיל, או מבשלים אותן יחד עם רוטב העגבניות.
כל ירק שאתם אוהבים ניתן לשלב במנה המדהימה הזאת. המתכון כאן הוא גרסה לא טבעונית בגלל השימוש בחמאה בסיום. ניתן לטבען ע"י החלפת החמאה בחמאה טבעונית, מרגרינה או כל תחליף אחר.
מתכון
2 חצילים בינוניים או חציל 1 גדול
תבנית אפייה
2 כפות שמן
1 בצל לבן בינוני
2 שיני שום כתושות
חצי פחית עגבניות חתוכות
גזר גדול חתוך לקוביות
קישוא בהיר חתוך לקוביות
250 גר' טחון מהצומח של טבעול
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כמון
50 גר' חמאה
1 כף קמח
מים
בואו נתחיל בהכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות. בינתיים חותכים את החצילים לפרוסות ופורסים על תבנית עם נייר אפייה. מפזרים מעט מלח, מניחים מעל נייר סופג שייספגו הנוזלים.
2
בסיר מטגנים עם השמן את הבצל והגזר עד הזהבה של הבצל.
מוסיפים את הקישואים, וכשהגזר מתחיל להתרכך מוסיפים שום למעט זמן.
3
מוסיפים את הטחון מהצומח ומערבבים. מוסיפים את חצי פחית הרסק ומתבלים עם מלח, פלפל שחור וכמון. מומלץ לטעום כל פעם עד שמגיעים לטעם הרצוי, כי הכמון נותן טעמים מעט בשריים.
4
התבשיל אמור להיות סמיך אבל רטוב ועם נוזלים. כשמגיעים למרקם הרצוי ניתן להוריד מהגז.
מרכיבים את השכבות- בתחתית התבנית פורסים מחצית מהחצילים, ועליהם מפזרים מחצית מהרוטב. נפרוס שכבה נוספת של חצילים ועליה שכבה נוספת של שאר הרוטב. משאירים בצד.
5
מכינים את רוטב הבשמל לכיסוי.
בסיר קטן ועל נמוכה מחממים את החמאה עד שהיא נמסה מעט. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שאין גושים. לא להפסיק לערבב. לשפוך מים לתערובת ולהמשיך לערבב.
להוסיף מלח לפי טעם. המרקם של הרוטב אמור להיות סמיך אבל לא קשיח. שופכים את הרוטב כשכבה האחרונה בתבנית. אופים כחצי שעה, עד התקשות של הרוטב והשחמה של רוטב הבשמל. מומלץ לבדוק כל כמה זמן את התנור.
6
שלב אחרון- הגשה! מוציאים מהתנור ונותנים לתבנית להצטנן מעט. פורסים ומגישים- בתאבון !
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Bình luận