לביבות מנגולד טבעוניות
- דניאלה צורי
- 27 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 26 בדצמ׳ 2022
עלי המנגולד, במקור עלי סלק שעברו ביות, מעולים בשמירה על בריאות הגוף, ומספקים ויטמינים, סיבים תזונתיים, מינרלים וסידן. המנגולד אף עוזר לשמירה על איזון הסוכר בגוף ושמירה על מבנה העצם.
המנגולד טעים ונוח לעבודה, וניתן לשילוב בתבשילים ומאכלים רבים.

לביבות מנגולד זו מנה טעימה, משביעה ובריאה שניתן להכין עם הילדים במטבח וליהנות מההכנה המשותפת.
מתכון
2 צרורות של עלי מנגולד, שטופים
1 בצל בינוני
1 תפוח אדמה בינוני או בטטה בינונית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כוס קמח חומוס
חצי כוס טחינה גולמית
שמן זית
בואו נתחיל בהכנה
1
מרתיחים ליטר מים בקומקום. שוטפים את עלי המנגולד ומניחים בכלי קיבול גדול. שופכים את המים הרותחים מעל ומשרים לכמה דקות, עד שהמנגולד מתרכך ומקבל צבע ירוק כהה.
2
מקלפים את הבצל ותפוח האדמה (או הבטטה) ומגררים על פומפיה בחורים הגדולים. מניחים את התערובת במגבת וסוחטים עד ליציאת כל הנוזלים. שמים בקערה גדולה.
3
סוחטים את עלי המנגולד מהנוזלים וחותכים את העלים הרכים לחתיכות קטנות.
שמים את העלים בקערה יחד עם הבצל ותפוח האדמה או הבטטה. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4
מוסיפים כל פעם קצת קמח חומוס וטחינה גולמית עד שמגיעים לתערובת דביקה ומצליחים לייצר צורות של לביבה שלא מתפרקת. מתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי. על מחבת גדולה עם מעט שמן מטגנים את הלביבות משני הצדדים.
5
שלב אחרון, הגשה! מניחים את הלביבות על מגש וליד ניתן להגיש יוגורט חמוץ או טחינה. בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Comments