top of page

כרובית צלויה עם רוטב בטטה וטחינה

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 21 בנוב׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 21 בנוב׳ 2022

שילוב מטורף בין כרובית לטחינה ובטטה מביא טעם משגע במיוחד, מרקם שהוא פשוט נימוח בפה בכל ביס וטעם של עוד בכל פעם שתכינו את המנה המדהימה הזאת.

כרובית אפויה עם רוטב בטטה וטחינה
כרובית אפויה עם רוטב בטטה וטחינה

המנה מתאימה כמנת פתיחה נפלאה לכל ארוחה, כתוספת למנה עיקרית או כמנה בריאה בפני עצמה.

מתכון


מצרכים

כרובית שלמה (אפשר גם להשתמש בכרובית מפורקת לפרחים קטנים)
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
מעט בזליקום או טימין קצוץ דק (לא חובה)

מצרכים לרוטב בטטה וטחינה

3/4 כוס של פירה בטטה (בדיוק כמו שמכינים פירה תפוח אדמה)
5 כפות טחינה גולמית
מיץ לימון מלימון אחד
כף פטרוזליה קצוצה דק דק
כף נענע קצוצה דק דק
כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור
שן שום אחת קצוצה דק דק

בואו נתחיל בהכנה


1


מחממים תנור ל180 מעלות.

שוטפים היטב את הכרובית או פרחי הכרובית, מניחים את הכרובית על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, מזלפים כ 2 שמן זית, מוסיפים את עשבי תיבול, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחיממנו לפחות 30-40, עד שהכרובית רכה וזהובה.


2


בנתיים, בקערה מערבבים את כל המרכיבים לרוטב בטטה וטחינה עד שמתקבל לנו רוטב במשחה אחידה.


3


החלק האחרון, ההגשה ! משטחים בצלחת גדולה את הרוטב שהכנו, מניחים מעל את הכרובית הצלויה או פרחי הכרובית.

ניתן לזלף מעט שמן זית מעל הכרובית ו להוסיף עוד עשבי תיבול שאתם אוהבים.

בתאבון !



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !

Comentarios


bottom of page