דלעת ערמונים ממולאת
- דניאלה צורי
- 27 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 26 בדצמ׳ 2022
דלעת ערמונים, פיתוח ישראלי לזן הדלעת האמריקאית "אקרון", היא בעלת ערך קלורי נמוך, מקור נהדר לסיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חימצון. אה כן, והיא גם טעימה מאוד. מתכון זה הוא דוגמה אחת לשימוש בדלעת ערמונים, אך יש אין סוף דרכים בהן ניתן לשלב אותה במגוון מאכלים.

לא לחשוש מצבע הקליפה השחור והקשיחות של הדלעת. בפנים צבעה כתום בהיר וכשאופים אותה היא הופכת לרכה ועסיסית. טעמה מתקתק ואגוזי, ומזכיר ערמונים קלויים ועל כן שמה.
מתכון
4 או 3 דלעות לפי הגודל
1 כוס אורז בסמטי לבן
1 בצל לבן בינוני חתוך לקוביות
1 שקית ערמונים קלויים מאריזת ואקום, חתוכים
1 סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות
מלח ופלפל שחור לפי טעם
מעט טימין למי שאוהב (יבש או טרי)
1 כף שמן קוקוס
בואו נתחיל בהכנה
1
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
על אש בינונית מחממים את שמן הקוקוס, ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
2
מוסיפים את הפטריות החתוכות עד ריכוך, מוסיפים את הערמונים.
3
אחרי שהפטריות הצטמצמו מעט (ועדיין יש נוזלים), מוסיפים כוס אורז בסמטי, מתבלים במלח, פלפל שחור וטימין לפי הטעם, מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 15 דקות על אש נמוכה. בודקים כל כמה זמן אם האורז מוכן.
4
לאחר שהאורז מוכן, ממלאים את הדלעות: חותכים ל- 2 כל דלעת לרוחב (כדי לקבל צורת פרח) ומרוקנים עם כף את תכולת הדלעת, גרעינים, סיבים ונוזלים. בעזרת הכף מייצרים שקע במרכז כל דלעת ומוסיפים את תערובת האורז לתוכו, מומלץ להשאיר יחס שווה של דלעת ואורז, לטעמים מיטביים.
5
על תבנית ונייר אפייה מכניסים את הדלעות הממולאות לתנור לכחצי שעה. הדלעות אמורות לצאת רכות ועסיסיות והנוזלים שבהן שומרים שהאורז לא יתייבש בתנור.
6
בתיאבון!
את הדלעות אוכלים עם מזלג כמו מתוך קערה.
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Comments