לחמניות באן עם שרימפס
- ART OF FOOD
- 10 בנוב׳ 2022
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 23 בדצמ׳ 2022
יש סיכוי טוב שיצא לכם לטעום את המאכל הפופלארי והטעים כל כך שנקרא באן. לחמנייה רכה כמו ענן שבאה בטוב עם כל תוספת שרק תרצו בשר, ירקות, קטניות ועוד. הפעם נביא לכם מתכון מעולה לבאן במילוי שרימפס ברוטב חמאה ושום, לימון ועשבי תיבול לצד אטריות אורז מטוגנות ובטטה דקה וקריספית.

תוכלו לשנות המילוי לטעמכם, כל מילוי רק שתרצו כמו בשר, ירקות, קטניות ועוד.
מתכון
מצרכים לבאנים
3.5 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
2.5 כפיות מלח
2 כפות שמן קנולה
1 + 1/3 כוסות מים חמימים
למילוי הבאנים
שקית שרימפס
50 גרם של חמאה
מיץ לימון מחצי לימון סחוט
חצי כפית מלח
חצי כפית אורנגו
לתוספות
בטטה אחת חתוכה לרצועות דקות (בעזרת קולפן)
חצי חבילה של אטריות ביצים
בואו נתחיל בהכנה
הכנת הבאנים
1
שמים קמח, סוכר, שמרים, אבקת אפייה ומלח בקערה של מיקסר ב "וו" לישה ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.
תוך כידי שהמיקסר לש את המרכיבים נוסיף לאט ובהדרגתיות את המים והשמן.
לשים בערך כ 10 דקות עד שנוצר לנו בצק אחיד וחלק.
2
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעתיים, לאחר כשעתיים נראה שהבצק הכפיל את את הנפח שלו, נוכל בשלב זה להתחיל להשתמש בבצק.
3
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו בכדי להוציא ממנו את האוויר. לוקחים חתיכה קטנה מהבצק בכל פעם ויוצרים כדורים קטנים.
4
מעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה ומשאירים לחצי שעה של התפחה.
5
מרתיחים מים בסיר שמתאים בקוטר שלו לקערת האידוי שלכם (קערת במבוק). מניחים בזהירות כמה כדורי בצק בקערה כך שיהיה רווח בינהם, חשוב לזכור לשים חתיכת נייר אפייה מתחת לכל כדור בצק בכדי שלא ידבק לקערת האידוי (קערת במבוק).
מאדים כ10-12 דקות ומוציאים את הלחמניות מהסלסלה, חותכים לחמניה אחת לחצי בכדי לבדוק שהיא מוכנה.
לאחר מכן חוזרים על אותם הפעולות עם כדורי הבצק שנשארו.
הכנת השרימפס
1
מבשלים את השרימפס כ 2 דקות על אש גבוה עד לאידוי כל הנוזלים.
2
מוסיפים את החמאה והתבלינים וממשיכים לבשל כ 10 דקות על אש בינונית.
3
מוסיפים את המיץ לימון שסחטנו וממשיכים לבשל עוד כ3 דקות על אש קטנה.
הכנת התוספות
1
מחממים שמן עמוק עד שהוא רותח ומכניסים פנימה את הבטטה הדקה, מטגנים בערך כ 1.5 דקות.
2
מבשלים את אטריות הביצים במים חמים כ 3 דקות, מסננים את המים ולאחר מכן מעברים למחבת עם 2 כפות שמן לטיגון של כ 5 דקות.
סיימנו !
מסדרים את המנה כמו שאתם רואים בתמונה, מזלפים מעל המנה מעט טריאקי איכותי, מזמינים את החברים והמשפחה ונהנים מחווית קולינריה מדהימה !
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Commentaires