top of page

קובה בשר צמחוני/בשר

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 21 באוק׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 18 באפר׳ 2023

מתכון לקובה עשירת טעמים, נימוחה בפה ועסיסית בכל ביס מחדש, בשילוב מרק ירקות חם מלא טעמים שרק מוסיף לקובה טעם של עוד.

קובה במילוי בשר
קובה במילוי בשר

הרבה חושבים כי הכנת קובה היא קשה ומסובכת, היום נציג בפניכם מתכון מעולה, קל וטעים.


מתכון


למעטפת הקובה

2.5 כוסות סולות
רבע כף מלח
כוס מים

למרק הקובה

בצל אחד קצוץ
קצת שמן
כפית מלח
כפית בהרט
קישוא חתוך גס
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות


למילוי בשרי

חצי קילו בשר טחון
בצל אחד מגורר
כפית מלח וכפית פלפל
כפית פפריקה
חופן פטרוזליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה


למילוי צמחוני

חצי ק"ג תחליף בשר טחון
בצל אחד מגורר
כפית מלח וכפית פלפל
כפית פפריקה
חופן פטרוזליה קצוצה
מעט כוסברה קצוצה


בואו נתחיל בהכנה


הכנת הקובה


1


מערבבים בקערה את הסולת עם המלח ותוך כידי מוסיפים מים בהדרגה. שימו לב שמרקם הבצק צריך להיות רך.


2


מניחים את התערובת הבצק בצד למנוחה של בערך כ 10 דקות.


הכנת המילוי הבשרי/צמחוני


1


בקערה מערבבים יחד את כל המצרכים ויוצרים קציצות קטנות.


2


לוקחים את בצק הסולת ויוצרים מהבצק כדורים קטנים, את הכדורים לאחר מכן משטחים וממלאים בקציצות הקטנות שיצרנו בשלב הראשון, עוטפים את הקציצות עם בצק הקובה ומוודאים שאין חורים.


הכנת מרק הסלק


1


מטגנים עם קצת שמן את הבצל, מוסיפים את התבלינים, המים, קובה, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית.


2


מבשלים כ 20-30 דקות.


סיימנו !

מומלץ להגיש יחד עם אורז ולמי שאוהב מעט בצל ירוק מלמעלה.

תהנו !



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page